Není lehké si v době, kdy jsme z pohodlného života přešli na dobu plnou tragédií s Corona virem a pokračujeme volným pádem válkou na Ukrajině, si udržet kladnou mysl a pozitivní náhled na život.

Ale je to nutné, nesmíme podléhat panice, tím bychom nepomohli ani sobě, ani našemu okolí.
Každý z nás je zděšen tím, co je v 21.století možné, tím, jak je to blízko a jak se nás to bytostně dotýká, ale pojďme být trochu pozitivní, venku začíná jaro a je na čase se věnovat zahrádkám, procházkám, výletům do přírody a dalším příjemným aktivitám. Válka je samozřejmě velmi zlá věc, ale nesmíme si ji pustit do našich domovů, do naší mysli, do našich srdcí.
Jednu z nejhorších věcí, které můžeme pro sebe udělat je sedět u televize, nebo u počítače a hodiny sledovat válečné dění. Je to mnohdy velmi těžké, pustíme televizi, je tam válka, pustíme rádio, je tam válka, otevřeme počítač, je tam válka. Každý chce být samozřejmě informován, ale pokud budeme s těmi negativními informacemi permanentně konfrontováni, bude to mít velmi špatný vliv na naši náladu a celkově na kvalitu našeho života. Dobré je se zamyslet nad tím, zda a jak mohu pomoci, ale stejně dobré a důležité je žít a snažit se ze svého života udělat to nejlepší, na to bychom neměli zapomínat! Zahrádky a příroda se pomalu probouzí, a tak je na čase vyrazit ven a čerpat pozitivní energii tím, že si naplánujeme svůj volný čas, naplánujeme si výlety, procházky a různé aktivity v přírodě s rodinou, s přáteli, se známými.

My se chystáme Vám v tom, stejně jako minulý rok, opět pomáhat. Budeme pro Vás hledat vhodné typy na výlety, na pobyty v lázních, na rekreace a na volnočasové aktivity.

Může se vám také líbit