Česká pošta, s. p.  zvěřejnila seznam poboček, které bude k 1. 7. 2023 rušit.

Zjistili jsme, že dochází také k rušení poboček, které jsou bezbariérově upravené a přístupné pro osoby se zdravotním postižením.
Například v Mariánských Lázních se ze dvou pošt jedna ruší bezbariérová pobočka a zůstává pobočka, která je zcela nepřístupná, protože má asi deset schodů z venku a další schody uvnitř.

Vážení přátelé, obracíme se na vás v jednotlivých městech, abyste si podle seznamu rušených poboček České pošty zkontrolovali, zda zůstanou ve vašich městech pobočky bezbariérově upravené. Na tomto odkaze najdete seznam poboček České pošty, které budou rušeny >>odkaz<<


Předseda  NRZP Mgr. Václav Krása  oslovil ministra vnitra pana Víta Rakušana a pověřeného generálního ředitele České pošty pana Miroslava Štěpána a bude s nimi chtít jednat právě o dostupnosti poboček České pošty.

Velmi důležité je také, abyste si ověřili, že lze před pobočkami zaparkovat, protože i to je důležité pro lidi se zdravotním postižením.

Obáváme se, že při sestavování seznamu poboček, které mají být rušeny, nevzal nikdo v úvahu potřeby lidí se zdravotním postižením.
Případné poznatky sdělte prosím na adresu v.krasa@nrzp.cz.

 

Může se vám také líbit