Navíte kam na letní dovolenou? Prodělali jste onemocnění a necítíte se ve své kůži? Trpíte dlouhodobými zdravotními potížemi? A nebo jste prostě ve stresu a podřebujete relax?

Připravili jsme pro vás cyklus putování po českých, slovenských, maďarských, německých a rakouských lázních. Seznámíme vás s lázeňskými městy, jejich historií, zajímavostmi a především léčebnými procedurami a rozhodně je na co se těšit. 

Málokdo ví, že Česká republika, spolu s některými evropskými státy, již dlouho usiluje společnými silami o zapsání svých proslulých lázeňských měst jako takzvaných "významných lázní Evropy" (Great Spas of Europe) na seznam UNESCO.
V České republice se jedná především o lázeňský trojúhelník Karlovarského kraje - tedy Karlovy Vary, Mariánské lázně a Františkovy lázně. Rozhodnutí bylo očekáváno již v roce 2020, ale vzhledem ke covidové pandemii bylo nakonec 44. zasedání Výboru pro světové dědictví odloženo a nový termín byl stanoven na přelom června a července tohoto roku. 

Už jste navštívili lázeňský trojúhelník? Nevadí! I ostatní české  lázně se pyšní mnoha zajímavostmi. Například lázně Teplice jsou považovány za nejstarší lázně v České republice a pravděpodobně i v Evropě.  V Poděbradech zase, ač  se založení města datujeme kolem roku 1180, začalo lázeňství vzkvétat až začátkem 20. století. Postupně si představíme také naše menší lázeňská místa, například  Lázně Bělohrad, Lázně Bohdaneč, Lázně Libverda, Lázně Mšené, ale také  velmi oblíbené Lázně Luhačovice, Priessnitzovy lázně  Jeseník, Karlovu Studánku s nejčistším vzduchem ve střední Evropě a podíváme se i k našim sousedům. Lázeňské putování začínáme v Mariánských Lázních.

Lázně - SPA - Wellness

Lázně-SPA-Wellness

 

Může se vám také líbit