Skupina tří organizací na ochranu životního prostředí – ClientEarth, Surfrider Foundation Europe a Zero Waste France – chce dosáhnout toho, aby skupina snížila svou spotřebu plastů.
Soud má přinutit Danone, aby předložila takzvanou „strategii deplastifikace“ k postupnému vyřazení plastů. Žalobci považují dosavadní úsilí Danone za nedostatečné.

Právník žalujících, Sebastien Mabile, vysvětluje: "Danone zcela mlčí o rizicích, která používání jejího plastu představuje pro životní prostředí a lidské zdraví. Tato rizika jsou však významná, mimořádně závažná a globálního rozměru, protože působí znečištění, které je nevratné. „

Danone je případem překvapen. Podle společnosti je společnost uznávána jako průkopník v řízení environmentálních rizik. Je v procesu zavádění „komplexního rámce pro opatření ke snížení rizika plastů“ a aktivně podporuje opětovné použití a recyklaci.Kromě toho se zabývají výzkumem alternativních materiálů.

Podle zprávy zastřešující organizace na ochranu životního prostředí „Break Free From Plastic“ je Danone jedním z deseti nejtěžších znečišťovatelů plastů na světě, hned po Coca-Cole, Pepsicu a Nestlé.

Může se vám také líbit