Držet se za každou cenu aktuálních módních trendů je nejen finančně náročné, ale často se nevyplácí ani ženám s “ideálními mírami“. Přesto jsou skupiny žen, kterým se dá mnoho odpustit, jenže zralá žena mezi ně nepatří. V žádném případě to však neznamená, že po padesátce zanevřeme na módu. Naopak! Jak se oblékat a být šik i po padesátce? Stačí pár triků.

Každá žena si v mládí vyslechla od maminky, že „ta sukně je moc krátká, ten výstřih moc velký a ty náušnice příliš výrazné“. Často jsme také slýchaly „to si nech až budeš starší“ a nebo „vypadáš jako stará-mladá“. A tak jsme se naučily, že každá životní etapa nám přináší jiné možnosti Pojďme je využít naplno!

Šaty - ženská záležitost

Ženskost nikdy nevyjde z módy a je trendy v každém věku. Těžko si představit něco více ženského, než jsou okraje šatů pohupující se kolem lýtek. Žena po padesátce je především dáma a proto by v šatníku neměla chybět sbírka šatů žádné z nich. Být dámou má ale svá pravidla a ta nejdůežitější je třeba dodržet. Především dělka šatů, ale i rukávů hraje svou roli. Mini šaty na tělo budou možná slušet dvacetileté slečně, ale dáma jistě nešlápe vedle s délkou minimálně na kolena a rukávy přes paže. Střih šatů dokáže zázraky a proto vsaďte na takové střihy, které lichotí vaší postavě. Ať už si vyberete jednobarevné, či s divokým výrazným vzorem, určitě vám budou slušet. 

moda_50+

Výrazné doplňky? Ano! Konečně!

Doplňky, které vám před třiceti let připadaly kýčovité si dnes můžete s klidem dovolit. Výraznější rysy ve tváři totiž otevírají zcela nové možnosti. Především velké náhrdelníky jsou nejen nadčasové, ale zakryjí drobné nedostatky v oblasti krku a dekoltu a váš outfit dokáží rozzářit, stejně jako široké náramky, nebo stylové brože. 

moda_50+

 

Brýle v hlavní roli

Rozhodla jste se vyměnit nudné brýle za kontaktní čočky? Zadržte. Brýle totiž mají kouzelnou moc. Dokáží změnit váš výraz, obličejové rysy a určit styl celého outfitu. Typem brýlí dáváte lidem jasný návod, kam vás mají zařadit a nemusíte říct ani jediné slovo, a to se vyplatí, nebo ne? 

moda_50+

Stop šátku? Není důvod!

Jste převědčená, že šátek na hlavě patří jen k Babičce z příběhů Boženy Němcové? Omyl! Šátek je skvělý módní doplněk, který bude lichotit vašemu účesu, dekoltu, ale i kabelce. Pokud však dáváte přednost klasice, vyberte si třeba dobře padnoucí klobouk. Jste dáma. Můžete si to s klidem dovolit. 

moda_50+

moda_50+

Univerzální kousky vám přijdou vhod

Ať už vsadíte na výrazné doplňky, stylové brýle, či trendy šátek, klasika by neměla ve vašem šatníku chybět. Vyberte si pár světříků, či blazerů, které lichotí vaší postavě, až budete narychlo vybíhat z domova, budete mít radost, že máte kam sáhnout - ověřeno!

moda_50+

 

Může se vám také líbit