Jahody mají opravdu široké využití v naší kuchyni.

 

Výborné jsou samořejmě čerstvé jen tak, nebo s cukrem či šlehačkou, můžeme z nich vyrobit sirup, marmeládu, ovocné knedlíky, nebo moučníky.

Tenhle superrychlý jahodový koláč prostě musíte zkusit!

2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek cukr krystal
4 vejce
1 kypřící prášek
½ hrnku oleje
½ hrnku mléka

Drobenka ( máslo s cukrem a hrst mouky)
Jahody čerstvé, nebo mražené


Všechny suroviny smícháme na hladké těsto.

Plech vyložíme pečícím papírem, nebo vymažeme, máslem, nalijeme těsto, poklademe rozkrájenými jahodami, posypeme drobenkou a pečeme na 180 stupňů.

Moučník je vláčný a velmi lahodný.

 

Dobrou chuť :-) 

 

Může se vám také líbit