Ve Špindlerově mlýně se letos v lednu usketční zimní Olympiáda dětí a mládeže. Královéhradecký kraj zvažuje kromě standardních zimních disciplín, jako je alpské lyžování, běžecké lyžování, biatlon, krasobruslení, lední hokej, lyžařský orientační běh, skicross, snowboarding a šachy, zařazení také jedné z paralympijských disciplín: "Chceme dětem ukázat, že i s handicapem je možné dosáhnout významných sportovních úspěchů," uvedl náměstek hejtmana pro sport Arnošt Štěpánek. 

Zahajovací ceremoniál se slavnostním nástupem a zapálením ohně bude na zimním stadionu v ČPP aréně v Hradci Králové, samotná sportovní klání proběhnou od 21. do 26. ledna 2023 v areálech středisek Špindlerova Mlýna a Vrchlabí i sportovišť v Trutnově a Nové Pace. 

"Těší mě, že Královéhradecký kraj může v roce 2023 nabídnout sportovním talentům z celé republiky skvělé zázemí zimních středisek Špindlerova Mlýna a Vrchlabí i sportovišť v Trutnově a Nové Pace. Uděláme maximum pro to, aby organizace her proběhla ke spokojenosti všech účastníků,“ uvedl hejtman Královéhradeckého kraje Martin Červíček.

Kromě ocenění sportovních výsledků budou mladí sportovci hodnoceni také za Fair Play, tedy čestné chování. Za své činy mohou sportovci získat speciální placky, nebo dokonce hodinky PRIM.

Více o Olympiádě dětí a mládeže ZDE.

Může se vám také líbit