Je to zvláštní, my všichni dříve tak rádi cestovali, ale cestování dnešní doba příliš nepřeje. V souvislosti s covidovými opatřeními a celkové náladě ve společnosti máme potřebu spíše šetřit.
Odráží se to i na našem cestování, volíme bližší cíle, a tak se přímo nabízí rozhlédnout se po naší krásné zemi. Možná budete překvapeni, kolik zajímavých míst je zde k prozkoumání. Mezi ty hlavní rozhodně patří Šumava.

Když se řekne Šumava, některým z nás se vybaví lyžování, jiným cyklostezky, koupání a dalším krásná příroda s bohatými lesy. Jak praví wikipedie, Šumava je rozsáhlé pohoří na území Česka, Rakouska a Německa, o rozloze necelých 1700 km2.
Nejen vzhledem k rozloze, ale i členitosti a mnohotvárnosti si zaslouží naši pozornost.
Když se řekne Šumava, nelze opomenout například naše “jihočeské moře“ Lipno, na české poměry s impozantní vodní plochou o rozloze přibližně 4 870 ha, objemem vody při plném stavu 309 milionů m3, které zabírá plochu v délce 44 km a v místě největší šířky (u Černé v Pošumaví) činí vzdálenost obou břehů 10 km.
V minulých článcích jsme Vás seznámili s oblastí Lipna nad Vltavou a mimořádnou atrakcí Stezkou korunami stromů. Dnes Vás pozveme do Návštěvnického centra Srní, kde je možné pozorovat vlky takřka ve volné přírodě. Na ploše 3 hektarů je zde vybudován výběh, jehož prostředkem vede 300 m dlouhá lávka zhruba 3 metry nad terénem, ze které je při troše štěstí možnost početnou vlčí smečku pozorovat. Návštěvníkům se doporučuje si ponechat dostatek času, nebýt netrpěliví a přibalit si dalekohled.
Na místě je k vidění také naučná stezka s ukázkami stop šelem, které se na Šumavě vyskytují a také informace o šumavské floře a fauně. Pro malé návštěvníky je k dispozici dětské hřiště 
Auta lze zaparkovat na parkovišti s automatickou pokladnou.
Do areálu návštěvnického centra (budova, výběhy, stezka) nelze vstupovat se psy. Pro vaše psí kamarády jsou u NC k dispozici kotce, kde na vás mohou počkat.
Standartně je otevřeno každý den od 8:30 do 16:00 hodin (doporučujeme si otevírací dobu ověřit před termínem návštěvy)
Důležité!
Návštěvníci s pohybovým omezením mohou přejet na určené parkoviště a s asistencí se pak zvýhodněnou trasou přesunout až na vyvýšenou lávku. Mohou také v expozici sledovat vlky ve výběhu pomocí ovládané kamery.


Může se vám také líbit