Není třeba příliš polemizovat o tom, že naše společnost stárne. Stárne nejen u nás, ale v celé Evropě. Na druhou stranu je mnoho seniorů, kterým se do důchodu nechce, ať už z jakýchkoliv důvodů.
Zaměstnávat seniory má mnoho výhod. Jednak jsou obvykle vděčnými a loajálními zaměstnanci a dále obohacují mladé kolektivy o svoje zkušenosti, vyváženost a nadhled.
Podniky a firmy, které se dívají ve své personální politice do vzdálenější budoucnosti, s tímto faktem již začali pracovat a nedělá jim problém lidi nad 55 let zaměstnávat.
S tímto faktem se začali před několika lety zabývat členové Jihočeského paktu zaměstnanosti ve spolupráci s Ministerstvem práce a sociálních věcí formou soutěže Společnost přátelská zaměstnávání 55+.  Do této soutěže se mohou přihlásit prostřednictvím jednoduché přihlášky všichni zaměstnavatelé, kteří osoby starší 55 let zaměstnávají, a to každý rok do 30.6. Soutěž je členěna podle velikosti podniku do tří kategorií.
Odměnou těmto podnikům je zvýšení prestiže ve společnosti, ale také dobrá marketingová kampaň a pozitivní příklad toho, že to jde.
Ty podniky, které se soutěže zúčastní pak na slavnostním vyhlášení obdrží ocenění a vítěze čekají hodnotné ceny.

Věděli jste že...
podle predikce bude v Evropské Unii kolem roku 2050 každému třetímu občanovi nad 65 let?
www.jcpakt.cz

Může se vám také líbit